Index Vakbarát Hírportál

Szeptemberig sehol ne legyen futball, mondja a FIFA orvosa

2020. április 29., szerda 08:55

A héten május 25-ig adott határidőt az UEFA az európai országos szövetségeknek, hogy adjanak le pontos tervet, meddig és hogyan fejeznék be a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezont. A döntés után nem sokkal, még kedden Franciaországban lefújták az egész bajnokságot, miután a miniszterelnök közölte, szeptemberig semmilyen sporteseményt nem lehet megrendezni, se nézők előtt, se zárt kapukkal.

A francia lépés drasztikusnak tűnik, de nincsenek egyedül azzal, hogy a legbiztonságosabb az lenne, ha az őszig elfelejtetnének minden hasonló eseményt. Ezt vallja a FIFA orvosi bizottságának vezetője, Michel D'Hooghe is, aki azt javasolja, hogy legkorábban szeptemberben folytatódjon a nemzetközi futballélet.

D'Hooghe a személyes véleményeként osztotta meg gondolatait a Sky Sports brit tévécsatornával, elmondva, hogy a második világháború óta tapasztalt legsúlyosabb helyzettel áll szemben a világ, és így a futball is.

A világ még nincs kész a versenyszerű futball visszatérésére. Remélem, hogy ez mihamarabb megváltozik, őszintén bízom ebben, de ma nem így áll a helyzet. Ma türelemre van szükség

mondta D'Hooghe, hozzátéve, hogy a futballban gyakori a kontaktus a játékosok között, és ezt most kerülni kell a járvány miatt. Akkor térhetnek vissza a játékosok a pályára, ha a normál életben is elfogadott lesz a hasonló közelségben történő érintkezés.

Rovatok