Index Vakbarát Hírportál

Lefújták a francia bajnokságot, a PSG lett a bajnok

2020. április 30., csütörtök 21:01

A Francia Labdarúgó Liga csütörtökön a Paris Saint-Germainnek ítélte a bajnoki címet, miután Edouard Philippe miniszterelnök kedden befejezettnek nyilvánította valamennyi profi sportág 2019/20-as idényét, írja az MTI.

A PSG, amelynél Lőw Zsolt a másodedző, 12 pontos előnnyel vezetett a második Olympique Marseille előtt a Ligue 1-ben, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot, amiből még tíz forduló volt hátra.

A PSG így az elmúlt nyolc szezonban hetedszer lett bajnok, összességében pedig kilencedik bajnoki címüket nyerték.

A liga arról is döntött, hogy az élvonal utolsó két helyezettje, az Amiens és a Toulouse kiesett, míg a másodosztály két legjobbja, a Lorient és a Lens feljutott. Ugyanakkor az első osztály 18. és a másodosztály harmadik helyezettje közti osztályozó elmarad.

„Lehetnek még fellebbezések, de a döntéseink szilárdak” – mondta Didier Quillot, a liga vezetője, aki hozzátette, az európai szövetségnek (UEFA) május 25-ig kell elküldeniük a következő szezon nemzetközi indulóit.

A Paris Saint-Germain a Bajnokok Ligája idei szezonjában a negyeddöntőbe jutott, miután a nyolcaddöntőben legyőzték a Borussia Dortmundot. Amennyiben az BL még folytatódik, akkor a PSG biztosan nem játszhat hazai pályán, mivel Edouard Philippe miniszterelnök azt is bejelentette, hogy Franciaországban semmilyen sporteseményt sem lehet rendezni, még zárt kapuk mögött sem.

Emiatt csak az a megoldás jöhet szóba, hogy a lehetséges meccseiket egy másik országban játsszák le. Lőw Zsolt erről azt nyilatkozta, nehezen tudja elképzelni, ez miként lenne megvalósítható, ráadásul a PSG-játékosok így legfeljebb csak edzeni tudnak, miközben Európa más országaiban már a bajnokságok újraindítására készülnek. Löw szerint egyáltalán nem lenne igazságos, ha a BL-ben a meccsritmusból lévő Bayern München vagy RB Leipzig ellen kéne pályára lépniük.

Az UEFA egy hónapon belül fog döntést hozni az idei Bajnokok Ligája és Európa Liga szezonok sorsáról.

Rovatok