Index Vakbarát Hírportál

Koppenhága még nem mondott igent a futball-Eb-re

2020. április 30., csütörtök 09:18

A koronavírus-járvány miatt az idei nyárról jövőre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság újabb helyszíne, München is igent mondott a jövő nyári rendezésre. Nem volt könnyű döntés a Kicker beszámolója szerint. Ha a magyar válogatott kijut az Eb-re, akkor a németekkel lesz az F-csoportban, és a két ország meccsét az Allianz Arénában rendezik meg. 

Korábban felmerült, hogy a nyitómeccset rendező Róma vagy a spanyol helyszín, Bilbao kiszállna, de ezek a hírek alaptalanok voltak.

Koppenhága azonban még mindig nem erősítette meg rendezési szándékát. Dániában az okozza a gondot, hogy a városból indul jövő júliusban a Tour de France, és nem tudják, hogy mindkét nagy eseményt fogadni tudja-e a város.

A dánok már kijutottak, és Szentpétervárral együtt bonyolítanák le a B-csoport küzdelmeit, ahová a finneket és a belgákat sorsolták. Az európai szövetségnek (UEFA) a napokban kell jelezniük a dánoknak, hogy készen állnak. A dán futballszövetség természetesen szeretné a meccseket, de aggódik is, mert a város vezetése még nem döntött.

Rovatok