Index Vakbarát Hírportál

Újraindul a sportélet, zárt kapusan folytatódik az NB I.

2020. május 1., péntek 10:07

A csütörtök esti Magyar Közlönyben tette hivatalossá a kormány, hogy Magyarország egész területén lehet hétfőtől edzeni, zárt kapuk mögött sportrendezvényeket rendezni, sőt, a lóverseny is a sportesemények közé számít. Vagyis lényegében újraindulhat a sportélet Magyarországon. Itt olvashatja a lazításról szóló szabályokat.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) már előre jelezte, a kormányrendelet megjelenése utáni huszadik napot követő szerdán vagy szombaton folytatódhat a bajnokság. Tehát a bajnoki szezon, amelyet március 15-én függesztettek fel, e számítás és információnk szerint is május 23-án újraindulhat. Csányi Sándor MLSZ-elnök korábban úgy számolt, hogy június végére akár be is lehet fejezni a teljes szezont. Még a Magyar Kupa döntőjét is le lehet játszani nézők nélkül.

A csütörtök késő este megjelent kormányrendelet rendelkezései szerint gyakorlatilag újraindulhat a sportélet az országban. A rendeletben ugyanis ez áll:

Az élvonalbeli csapatok tehát újrakezdhetik a felkészülést – néhány klub már meg is tette –, vagyis tényleg napok kérdése, hogy újra éles meccsek legyenek a különböző sportágakban. A másodosztályt is szeretnék befejezni, hogy legyenek feljutók.

A különböző szövetségeket és csapatokat ez eltérően érinti.

Az augusztusi Forma–1-es Magyar Nagydíjat annyiban érinti a rendelkezés, csak zárt kapuk mögött lehet lebonyolítani a futamot vagy futamokat.

(Borítókép: A kispesti Kálnoki Kis Dávid és a ferencvárosi Marcel Heister az OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencváros - Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. február 5-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok