Index Vakbarát Hírportál

10 stadiont jelölnének ki, az összes angol bajnokit ott játszanák le

2020. május 2., szombat 12:39

Csak semleges pályákon lehet befejezni a labdarúgó Premier League küzdelmeit, jelentette az MTI. A klubok pénteki videókonferenciáján alakult ki ez a közös álláspont azzal együtt, hogy legfeljebb tíz stadionban zajlanának mérkőzések. A kiválasztásnál elsődleges szempont lenne, hogy elejét vegyék szurkolói csoportosulásnak, a minősítést pedig a hatóságok végeznék el.

Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra.

A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha ez biztonságos. Egymilliárd fontot veszíthetnek a klubok, ha nem tudják befejezni a bajnokságot. A Manchester City csatára, Sergio Agüero úgy nyilatkozott, van benne félelem, amikor edzeni kell indulnia.

A bajnokság lebonyolításához mintegy 40 ezer koronavírus-tesztre lenne szükség a játékosok és a stábok, illetve a személyzet egészségének megóvásáért. A BBC értesülése szerint a kluboknak alá kell majd írniuk egy egészségügyi protokollt, melyet a PL orvosi csoportja és egészségügyi tanácsadói állítanak össze.

A futballistákat hetente kétszer tesztelnék és naponta ellenőriznék egészségi állapotukat. A tréningek helyszíneit úgy alakítanák ki, hogy a lehető legoptimálisabban lehessen tartani a távolságot, illetve a lehető legmagasabb legyen a higiéniai szint.

A játékosoknak edzőfelszerelésben, maszkkal az arcukon kellene érkezniük a tréningekre. A helyszínén nem zuhanyozhatnának, nem kaphatnak ennivalót. A legalapvetőbb orvosi kezelésekre kerülhetne sor, az egészségügyi stáb tagjai védőfelszerelésben végezhetnék munkájukat. Az összes értekezletet, megbeszélést virtuálisan kellene lebonyolítani.

A folytatásról egyelőre konkrét döntés nem született - azt remélik, június közepén már rendezhetnek meccseket -, az egyeztetések a hatóságokkal és az illetékes minisztériumokkal a jövő héten folytatódnak.

Rovatok