Index Vakbarát Hírportál

Ferguson alatt robotokká váltunk

2020. május 4., hétfő 11:25

A Manchester United egykori védője, Patrice Evra egy podcastban arról beszélt, hogy Alex Ferguson edző alatt olyan természetessé vált számukra a győzelem, hogy nem is nagyon ünnepelték a sikert. 

Evra azt mondta, hogy öt angol bajnoki címéből az elsőt úgy ünnepelte meg, mint egy gyerek, a következőknél viszont már nem volt meg ugyanaz az örömszint. 

 „A kamerák és a stábtagok miatt ünnepelsz, de ez nem ugyanaz. Ferguson megtanított rá minket, hogy olyanok legyünk, mint egy robot. Nem hinném, hogy emberi volt a Manchester Unitedben játszani. Ha meccset nyertünk, vagy valami jót csináltam, nem voltam elégedett. Számomra ez volt a normális. Mindig azt mondtam, Deschamps tanította meg nekem, hogy milyen fontos a győzelem, de Ferguson meg azt tanította meg, hogy az a normális, ha győzünk. Emlékszem, a Liverpool fölötti nagy győzelem után, csak azt mondta: »Jól csináltad, fiam.« Sosem kiabált, azon kívül, amikor megnyertük a Bajnokok Ligája-döntőt. Az olyan természetes volt, hogy megnyerjük a bajnokságot" – mondta Evra a klub hivatalos podcastjában.

A védő arról is beszélt, hogy milyen fontos volt számára a Manchester United tradíciója, kultúrája és filozófiája, ha felvette a mezét, az elődjeire és azok tiszteletére gondolt. Felidézett egy olyan történetet is, amelyben Ferguson világított rá, hogy mekkora felelősséggel tartoznak a szurkolóik iránt. 

Egy felkészülési időszakban letudott edzés vagy meccs után rengeteg szurkoló várt rájuk, de a játékosok nem álltak meg, egyetlen aláírást sem adva a buszukhoz sétáltak, és felültek rá. „Kinéztem az ablakon, és láttam, hogy Alex Ferguson sorra adja az autogramokat. Esküszöm, vagy 45 percig csak aláírt, mindenkinek aláírt."

Evra érezte, hogy nekik annyi lesz. „Ferguson felszállt a buszra, és leordította a fejüket. »Mi a fenét gondoltok, kik vagytok ti? Ezek az emberek adják a fizetéseket. Ezek az emberek azért jönnek, hogy lássanak titeket. És most akkor takarodjatok le, és adjatok aláírásokat.« És akkor mi minden rajongónak aláírtunk. Ez volt a mentalitás." 

(via Goal.com)

Rovatok