Index Vakbarát Hírportál

Pezsgőzéssel ünnepelték, hogy 74 év után újra NB I.-es a Budafok

2020. május 5., kedd 12:13

Az Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői döntésének értelmében lezárult a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt NB II., nem pótolják az elmaradt meccseket, a bajnokság aktuális állása szerint határozzák meg a feljutókat és a kiesőket. Az NB II.-ből a bajnokságot vezető MTK és a második helyen álló Budafok jutott fel az első osztályba, a Vác és a Tiszakécske pedig kiesett. 

A Budafok 74 év után szerepelhet az első osztályú bajnokságban, legutóbb az 1945-1946-os szezonban mondhat el ezt magáról a klub.

A feljutást pezsgőzéssel ünnepelték a játékosok és a szakmai stáb tagjai a keddi edzés előtt, az Ausztráliában tartózkodó Bélteky Róbert tulajdonos videohíváson keresztül gratulált a csapatnak.

A 27 forduló alatt többet voltunk az első helyen, mint a harmadikon, ezért hangsúlyoztam, egyetlen futballistánknak a fejében sem szabad annak megfordulnia, hogy a feljutás nem megérdemelt

- nyilatkozta Csizmadia Csaba vezetőedző az MTI-nek. Nem számított arra, hogy a következő idényben már NB I.-es lesz a csapat, nem lett volna logikus célkitűzés a bajnokság elején. Az elmúlt másfél év tudatos építkezésének tudja be a sikert, az alaptaktikát próbálták mindig fejleszteni. "Elfogadták a fiúk, hogy működik az a taktika, amit kidolgozunk és az edzésen gyakorolunk, a győzelmek során pedig egyértelmű visszajelzést is kaptak erről". Jövőre a bent maradás lesz a cél, tett hozzá. 

Oláh Lóránt sportigazgató szerint az MLSZ "optimális döntést" hozott, a körülmények ismeretében nem lett volna igazságos, ha folytatják az NB II.-es bajnokságot, természetese, hogy vannak a döntésnek sértettjei. Már elkezdtek egyeztetni a csapat megerősítéséről, alapvetően magyar focistákat szeretnének igazolni, nem akarják külföldiekkel telezsúfolni a keretet. A szövetséggel is tárgyalnak, hogy milyen fejlesztéseket kell végrehajtaniuk, hogy saját pályájukon játszhassák a hazai meccseiket. 

Egyelőre nem állunk készen az NB I-re, de bízom benne, hogy mindennel idejében elkészülünk.  Első körben a világítást kell megerősíteni, valamint a tribünnel szembeni oldalra is fel kell húznunk egy fedett lelátót, igaz, a vírushelyzet miatt egyelőre nem tudni, nézők előtt rendezhetjük-e a meccseket. A gyepszőnyeg gyönyörű, azzal biztosan nem lesz gond, a keretet pedig igyekszünk megerősíteni.

 - mondta a Budafok sportigazgatója a Nemzeti Sport tudósítása szerint.

A Budafok 2015-ben még a budapesti bajnokság I. osztályában szerepelt. Bélteky Róbert megjelenésével indult meg fölfelé a klub, a következő évben már az NB III.-ban játszottak. 2017-ben jutottak fel az NB II.-be, miután megnyerték a harmadosztályú bajnokságot. A 2016-2017-es szezonban egészen az elődöntőig jutott a Magyar Kupában a Budafok, a Ferencváros állította meg őket. Első NB II.-es évében 14. lett a Budafok, tavaly pedig 16. Csizmadia Csaba 2018 október óta vezeti edzőként a csapatot, tehát a feljutást is vele érték el. Az idei bajnokságban a Budafoknak 27 meccsen 16 győzelme, 6 döntetlenje és 5 veresége volt, 5 ponttal álltak az MTK mögött. 

Rovatok