Index Vakbarát Hírportál

Visszatért Olaszországba Cristiano Ronaldo, hogy megkezdje az edzéseket

2020. május 5., kedd 10:31

 Cristiano Ronaldo magánrepülőgépén visszatért Olaszországba, hogy megkezdje az edzéseket a Juventusszal, írja az MTI és a La Gazetta Dello Sport. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két hónapot a portugáliai Madeira szigetén töltötte a portugál játékos, a szabályok szerint most két hétre karanténba kell vonulnia, csak annak lejárta után csatlakozhat a keret többi tagjához. 

 Az olasz elsőosztályú bajnokság, a Serie A csapatainak engedélyezte az olasz kormány, hogy május 4-től egyéni edzéseket tartsanak játékosaiknak, a csoportos felkészülés május 18-tól kezdődhet. Arról még nincs döntés, hogy mikor folytatódhat a március elején félbeszakadt bajnokság. 

Az újrakezdésre való felkészülés miatt a Juventus visszahívta Olaszországon kívül tartózkodó focistáit. Gonzalo Higuain Argentínában, Sami Khedira Németországban, Alex Sandro, Danilo és Douglas Costa Brazíliában, Wojciech Tomasz Szczęsny Lengyelországban, Blaise Matuidi és Adrien Rabiot Franciaországban, míg Matthijs De Ligt Hollandiában töltötte az elmúlt időszakot, ők a hét folyamán térnek vissza Torinóba. Rájuk ugyanúgy vonatkozik a két hetes karantén, mint Ronaldóra.

Az Olaszországban játékosok - mint például Leonardo Bonucci és Federico Bernardeschi - már hétfőn megkezdték az egyéni edzéseket a Juventus központjában. A Juventus edzője, Maurizio Sarri csak azután csatlakozik a csapathoz, hogy elkezdhetik a csoportos edzéseket. 

Olaszország egyike  a koronavírus-járvány által leginkább sújtott európai országoknak; eddig több mint 210 ezren fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma meghaladja a 29 ezret.  Több futballista is elkapta a vírust, a Juventusnál Daniele Rugani, Paulo Dybala és Blaise Matuidi lett fertőzött. 

Rovatok