Index Vakbarát Hírportál

Rövidebb félidőkkel fejezné be a Premier League-t a focisták szakszervezete

2020. május 5., kedd 12:36

Az angol élvonalbeli labdarúgókat képviselő szakszervezet (Professional Footballers' Association) elnöke, Gordon Taylor arról beszélt a BBC-nek, hogy a Premier League folytatásáról szóló tárgyalások során egy olyan javaslat is felmerült, hogy háromnál több cserével és 45 percnél rövidebb félidőkkel játsszák le az elmaradt meccseket. 

Taylor szerint a futballistákat aggasztják az egészségügyi kockázatok. "Nem hülyék. Az ő döntésük, hogy játszanak-e újra." A Manchester City argentin csatára, Kun Agüero nemrég úgy nyilatkozott, hogy fél a PL folytatásától, szerinte a játékosok többsége ugyanígy van ezzel. Taylor szerint azt is számításba kell venniük a döntéshozóknak, hogy nagyon rövid idő alatt kell pótolniuk a meccseket, ami kizsigerelheti a játékosokat.

Az angol bajnokságból még 92 meccs van hátra, az UEFA iránymutatása szerint augusztus elejéig be kell fejezni a nemzeti bajnokságokat. 

Elismerte, hogy az lenne az ideális, ha meg tudnák őrizni a bajnokság integritását és ugyanolyan feltételek között fejeznék be, mint elkezdték. Ugyanakkor szerinte a járvány miatt rugalmasabbnak kell lennie a profi sportnak. 

A liga mindenesetre cáfolta, hogy felmerült volna 45 percnél rövidebb félidők ötlete. A PL vezetése abban bízik, hogy június 8-án újraindulhat az angol bajnokság, a tervek szerint semleges pályákon bonyolítanák le a meccseket, erre tíz stadiont jelölnének ki. Az egyeztetések a hatóságokkal és az illetékes minisztériumokkal a héten és a jövő hét elején folytatódnak. 

Rovatok