Index Vakbarát Hírportál

29 évesen leérettségizett a Kisvárda középpályása

2020. május 9., szombat 17:02

Hétfőtől csütörtökig igazoltan volt távol a Kisvárda délelőtti edzéseiről a csapat középpályása, Gosztonyi András, aki 29 évesen tette le az érettségi vizsgáit a héten – olvasható a csapat honlapján.

Gosztonyi elmondta, hogy azért csak most jutott el az érettségiig, mert éppen tizenkilenc éves korában került az olasz élvonalbeli AS Bari csapatához, így a sportolást helyezte előtérbe, és elsősorban a futballpályafutására koncentrált.

Idővel mindenképpen le akartam tenni az érettségit, beiratkoztam Anarcson az esti gimnáziumba, és most jött el a vizsgák ideje. Két kisfiam van, előttük sem szégyenkezhetek majd, hogy az érettségim sincs meg, meg aztán gondolni kell a pályafutásom utáni időkre is, és mivel szeretnék edzősködni, a tanfolyamok elvégzéséhez szükség van az érettségire. 

– mondta a 29 éves játékos, hozzátéve azt is, hogy bár voltak gyenge pontjai, úgy érzi, sikeres írásbeli vizsgákon van túl. Mint mondta, a matektól tartott a leginkább és az angol ment neki a legjobban. Összességében természetesen örül, hogy túl van a dolgon, a pénteki edzésen így jóval felszabadultabban csatlakozhatott a társaihoz.

Gosztonyi karrierje elég hullámzónak mondható: U20-asként benne volt a 2009-ben vb-bronzérmet nyerő csapatban, majd a Serie A-ba került, itt azonban végül csak két meccs jutott neki, az AS Bari anyagi okok miatt nem élt a szerződésébe foglalt opciós jogával. Ezt követően aztán több évig játszott Magyarországon, majd Lengyelországba igazolt, 2016-ban pedig az akkor még másodosztályú Kisvárda játékosa lett, ahol azóta 68 meccsen tíz gólt lőtt.

Rovatok