Index Vakbarát Hírportál

Hetekig élt a klub edzőközpontjában az Inter új igazolása

2020. május 10., vasárnap 10:37

Az Internazionale télen igazolt dán játékosa, Christian Eriksen a koronavírus-járvány európai kitörése után a klub edzőközpontjában lakott, mert nem volt lehetősége új otthont keresni magának Milánóban, írja az Evening Standard.

Az Inter január végén 20 millió eurót fizetett a Tottenhamnek Eriksenért, aki eddig nyolc meccset tudott játszani az új csapatában. A középpályás elmondta, először arra gondolt, hogy csapattársait, Romelu Lukakut vagy Ashley Youngot kéri meg, hogy ideiglenesen fogadják be az otthonukba, de már mindketten családosok, és amúgy is kényelmetlen lett volna két hétig valakinek a kanapéján aludni.

Ezért Eriksen végül úgy döntött, hogy a Milánótól 40 kilométerre lévő Angelo Moratti edzőközpontban marad egy szakáccsal és az edzői stáb öt tagjával együtt, akik szintén itt töltötték a házi karanténjukat. „Hét hétig nem értem labdába, ez volt életem leghosszabb futball nélkül töltött időszaka” – mondta a dán középpályás.

Olaszországban ezen a héten kezdhették el az egyéni edzések tartását a csapatok, ami az első lépés ahhoz, hogy folytatni lehessen a félbeszakadt bajnokságot. A játékosok folyamatos tesztelését is elkezdték, ami után a Torino egyik játékosáról kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Bár hivatalosan mind a húsz első osztályú olasz klub támogatja a folytatást, de a Brescia játékosai már jelezték, hogy ők nem akarnak játszani ebben a helyzetben.

Rovatok