Index Vakbarát Hírportál

Újabb öt futballista koronavírustesztje lett pozitív Spanyolországban

2020. május 10., vasárnap 17:11

Öt futballista koronavírustesztje pozitív lett a spanyol első és másodosztályban. A játékosokat nem nevezték meg, csak annyit közöltek róluk, hogy mindannyian tünetmentesek és már elkülönítették őket, írja a BBC.

A spanyol labdarúgók szervezete aggályosnak tartja, hogy nyilvánosságra került annak az Atlético Madrid-játékosnak a neve, akinek korábban pozitív lett a koronavírustesztje. Az MTI azt írja, hogy a spanyol média pénteken számolt be Renan Lodi megbetegedéséről, másnap pedig a fővárosi klub közösségi oldaláról kiderült, hogy a hátvéd az otthonában várja a gyógyulást.

A hivatásos futballisták szervezete szerint Lodi személyazonosságának nyilvánosságra hozatala megsértette a magánéletet védő spanyol törvényeket, hiszen egy betegszabadságon lévő munkavállalót senki nem kötelezhet betegségének nyilvánosságra hozatalára.

A spanyol bajnokság, a La Liga közleményében azt írta, folytatják a játékosok tesztelését, és csak azok vehetnek részt a csapatuk edzésén, akiknek egymás után két tesztjük is negatív lesz. A tervek szerint így júniusban folytatódhatna a félbeszakadt szezon.

Spanyolország a koronavírus által leginkább sújtott országok közé tartozik, május 10-ig 26 621-en haltak meg a fertőzés szövődményei miatt, összesen 224 390-en kapták el a koronavírust, közülük pedig 136 166-an épültek fel a betegségből. A vírus több spanyol klubnál is megjelent az elmúlt hónapokban, a Valencia, a Deportivo Alavés és az Espanyol több játékosa is átesett a betegségen.

Rovatok