Index Vakbarát Hírportál

Június 1-ig semmilyen sportot nem engednek Angliában

2020. május 11., hétfő 15:26

Legalább június 1-ig semmiféle profi sporteseményt nem lehet megrendezni Angliában, derült ki hétfőn egy kormánydokumentumból. A döntés nem szab meg végleges határidőt, pusztán annyit közöltek, hogy június 1-ig biztosan nem tér vissza a sportélet a koronavírus-járvány hatásai miatt.

A kormány által kiadott 50 oldalas, az eddigi korlátozások lehetséges lazításának tervét tartalmazó dokumentum alapján a sport visszatérése a második fázisba tartozna, erre pedig június 1. előtt biztosan nem kerül sor, és akkor is maximum zárt kapus rendszerben, elkerülve a nagyobb tömegek összeverődését.

A dokumentum külön kitér a helyszínekre is, ahol a sportlétesítmények, csarnokok, stadionok és arénák is szerepelnek, ezeket csak a fertőzésszám jelentős csökkenése után nyithatják majd meg.

A legfrissebb hétfői adatok szerint az Egyesült Királyságban 223 060 új típusú koronavírusos megbetegedést regisztráltak, az áldozatok száma itt a legmagasabb Európában 32 065-tel. A napi új fertőzések száma továbbra is 3000 fölött van.

Rovatok