Index Vakbarát Hírportál

4 millió eurót is bukhat pár Real-játékos a válság miatt

2020. május 11., hétfő 13:00

Drasztikus fizetéscsökkentést eredményezhet a Real Madridnál a koronavírus-járvány hatása, írja spanyol sajtóhírek alapján az MTI.

A madridi csapattal jó viszonyban levő AS arról ír, hogy a spanyol csapat a teljes 2020-21-es szezonra általános, 30%-os fizetéscsökkentést tervez, ami a játékosok mellett a háttárstábra és az edzőkre is érvényes lenne. Így 100 millió eurót spórolhatnának.

Ezzel a Real legjobban fizetett játékosai súlyos eurómilliókat veszítenének, Sergio Ramos és Gareth Bale fizetése például 14,5 millióról 10 millió euróra apadna az AS számítása szerint.

A klub korábban közölte, hogy a játékosok és a stáb önkéntes, 20%-os fizetéscsökkentésről döntöttek a koronavírus-járvány miatti leállás idejére, a most tervezett 30%-os csökkentés viszont a teljes szezonra szólna.

Spanyolországban egyelőre nem döntöttek a bajnokság folytatásáról, a kluboknál viszont már – szigorú koronavírustesztelés után – edzésbe állhattak a játékosok. Ugyanakkor a liga elnöke, Javier Tebas szerint június 12. a céldátum a folytatásra.

Rovatok