Index Vakbarát Hírportál

40 százalék az esély a PL-szezon törlésére

2020. május 12., kedd 19:21

Kaotikus helyzetet ír le a Premier League járványhelyzetére vonatkozóan az egyik meg nem nevezett klub vezetője, aki a Sky Sportsnak nyilatkozott úgy, hogy 40% esélyt lát arra, hogy nem tudják majd folytatni és befejezni a 2019-20-as idényt.

A kiléte felől titkolózó tulajdonos elmondta, hogy a csapatok hétfői konferenciáján először hozták szóba a lehetőséget, miszerint nem tudnak újabb mérkőzéseket lejátszani, és így a jelenlegi állás szerint kell majd lezárniuk a szezont, ez viszont meglátása szerint

a káosz nyarához vezethet majd,

ugyanis bármilyen számolási módszerrel próbálják is majd megállapítani a kieső csapatok kilétét, garantálható, hogy azonnal perre viszik a rosszul járó csapatok a döntést.

Emiatt támogatja azt a lehetőséget, hogy ezúttal rendhagyó módon ne legyenek kiesők az élvonalból, amelynek 20-as létszámát ideiglenesen bővítsék 22-re, írja az MTI.

Bonyolítja a helyzetet, hogy egyre több játékos fejezi ki nyíltan az aggodalmát a folytatás, illetve annak veszélyei miatt. A Daily Mail a hétvégén például arról írt, hogy legalább 50 – csapatonként 2-3 – játékos ellenzi a folytatást. A brit kormány tervei szerint legkorábban június 1-jén, de csakis zárt kapuk mögött lehetne legközelebb sporteseményeket rendezni, de ez a határidő tovább csúszhat a járványhelyzet alakulása fényében.

A keddi adatok szerint az Egyesült Királyságban eddig 226 463 új típusú koronavírusos megbetegedést regisztráltak, ez 3403-mal több, mint a hétfői adat. Az áldozatok száma 627-tel emelkedve elérte a 32 692-t.

Rovatok