Index Vakbarát Hírportál

Repedezik a kínai futballszuperliga, megszűnik Paulo Sousa volt csapata

2020. május 12., kedd 08:26

A Tiencsin Tienhaj futballcsapat anyagi okok miatt kilép a kínai Szuperligából, írja az MTI.

Az elmúlt fél évben több mint tíz profi futballklub ment csődbe Kínában, de a Tiencsin Tienhaj az első, amely kilép az élvonalból – közölte hétfőn a kínai állami média.

A Szuperligának február 22-én kellett volna elkezdődnie, de a koronavírus-járvány miatt várhatóan csak június végén rajtolhat el. A visszalépett csapatot a Sencsen FC váltja fel, amelynek vezetőedzője az olasz válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Roberto Donadoni.

A korábban Tianjin Csüancsiennek nevezett csapat 2017-ben a világbajnok olasz védő, Fabio Cannavaro edzői irányításával harmadik lett a bajnokságban, így részt vehetett az ázsiai Bajnokok Ligájában. A 2017/18-as szezonban a Videoton korábbi portugál edzője, Paulo Sousa vezette a csapatot.

Játékosai között volt többek között Alexandre Pato, Axel Witsel és Anthony Modeste is, sőt sokáig Diego Costa leigazolását is tervezgették. A Csüancsien cégcsoport alapítóját azonban tavaly januárban letartóztatták, a klub működtetését pedig a helyi sportirányítás vette át.

A szurkolók kedvenc csapatuk megmenekülésében reménykedtek, amikor a Vantone ingatlanbefektetési társaság tárgyalásokat folytatott a klub átvételéről, ám a megbeszélések márciusban eredménytelenül zárultak.

Rovatok