Index Vakbarát Hírportál

Abbahagyta az edzősködést George Leekens

2020. május 13., szerda 08:29

Befejezte edzői karrierjét a belga Georges Leekens, aki sok más futballcsapat mellett rövid ideig a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt. A 70 éves Leekens azért nem távolodik el teljesen a futballtól. 

Leekens a belga Het Laatste Nieuwsnak jelentette be, hogy nem vállal már több csapatot edzőként. 

Az edző 26-szor váltott csapatot, összesen 14 klubnál és négy válogatottnál (Belgium, Algéria, Tunézia, Magyarország) volt kapitány. A magyar csapatnál 2017 októbere és 2018 júniusa között dolgozott, az egyik legeredménytelenebb kapitány volt, négy mérkőzéséből hármat elveszített és egy döntetlent játszott. Később többször nyilatkozta azt, hogy nem hagytak neki időt az építkezésre.

Leekens legnagyobb edzői sikere a belga bajnoki cím, az FC Bruges-zsel nyert 1990-ben, és egy évvel később a belga kupát is megszerezte csapatával. Később a Cercle Bruges-zsel is kupagyőztes lett.

A belga válogatottat többször irányította, az 1998-as világbajnokságra ki is juttatta, de ott csak harmadikok lettek a csoportjukban, így Leekensnek távoznia kellett. Utóbb sokszor hivatkozott magára úgy, mint aki lerakta a mai sikeres belga futball alapjait. 

Rovatok