Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám nem fél a Bundesliga újraindulása miatt

2020. május 14., csütörtök 08:31

A Bundesliga újraindulásáról beszélt a Nemzeti Sportnak Szalai Ádám, a német bajnokságban szereplő Mainz magyar csatára. A 32 éves Szalai azt mondta, nincs benne félelemérzet a folytatás miatt, dönteni kellett a bajnokság sorsáról, később derül csak ki, hogy ez volt-e a helyes. 

 Bizonyára akadnak majd játékosok, akik megfertőződnek, ezt nem lehet teljesen kizárni, de ahogy mondtam, a döntéshez mindenkinek alkalmazkodnia kell.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt Bundesligában szombaton rendeznek először meccseket március óta, természetesen kizárólag zárt kapuk mögött, nézők nélkül. A német bajnokságból még kilenc forduló, összesen 82 meccs van hátra. 

Szalaiék előző héten tudták meg, hogy újraindul a Bundesliga, múlt szerda óta végeznek teljes értékű edzésmunkát, előtte több mint egy hónapig csak futóedzéseket és kiscsoportos foglalkozásokat végeztek. Nem tudja, milyen formában lesznek a kihagyás után, olyan, mintha új bajnokság kezdődne. Megtippelni sem lehet, hogy melyik csapat jöhet ki jól ebből a helyzetből.

A Mainz is karanténban tölti az újraindulás előtti hetet, Szalai csapatát egy hotelben szállásolták el, egyedül ők vannak az épületben. Három-négy naponta tesztelik őket, szigorú szabályokat kell betartaniuk. 

A Mainz 15. helyen áll a 18 csapatos bajnokságban, négy ponttal előzi meg a kieső helyen álló Düsseldorfot. Szalai Ádám csapata a Kölnnel játszik vasárnap. A magyar csatár 20 bajnokin játszott idén a Mainzban, mindössze egyetlen gólt szerzett. 

Rovatok