Index Vakbarát Hírportál

Most már hivatalos: Nikolics a Lokomotiv Moszkva edzője

2020. május 14., csütörtök 21:15

Ahogy azt megírtuk: Marko Nikolics lett az orosz Lokomotiv Moszkva vezetőedzője. A klub a hivatalos honlapján jelentette be az edzőváltást. Elődje az orosz Jurij Pavlovics Szjomin volt.

A Lokomotiv az orosz első osztály második helyén áll, kilenc ponttal lemaradva a Zenit mögött. A Lokomotiv 2018 és 2019 őszén is a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt. A klub legértékesebb játékosa a lengyel Grzegorz Krychowiak.

Nikolics a fehérváriakat – történetük során másodszor – az Európa Liga csoportkörébe vezette. Nikolics a Fehérvár előtt a szerb Rad, Vojvodina, Partizán Belgrád és a szlovén Olimpija Ljubljana kispadján ült. Szerb és magyar bajnokságot és kupát is nyert.

Az utóbbi húsz év magyar bajnokságainak vezetőedzői közül a legmesszebb az MTK-nál 1999-2000-ben dolgozó Henk ten Cate és a Videotont 2011 és 2013 között irányító Paulo Sousa jutott. A holland szakember irányította az Ajaxot és a Panathinaikoszt, volt a Barcelona és a Chelsea másodedzője, a portugál a Fiorentinát vezette, most a Bordeaux edzője.

Az orosz bajnokság folytatásáról egyelőre nincs döntés.

(Az nso.hu nyomán)

Rovatok