Index Vakbarát Hírportál

Csank: A mi időnkben is volt karantén, az edzőtábor

2020. május 15., péntek 14:50

A jövő hétvégén ismét lesz magyar labdarúgó bajnoki mérkőzés, a Magyar Nemzet pedig meghallgatta az egykori kapitányt, Csank Jánost, hogyan látja a helyzetet. Azt gondolja, hogy az erőnléttel nem lesz gond a kényszerű kihagyás ellenére sem. Az NB I.-ben március közepén bonyolították le a legutóbbi fordulót.

Csank úgy gondolja, hogy a Fradi első helye nem lesz veszélyben, de a kiesés elleni harc furcsább eredményeket hozhat a szerda-szombat ritmus miatt nincs idő kimászni a hullámvölgyből. Szerinte a ZTE erősebb, mint az elfoglalt pozíciója (11., amivel kieső).

Az edző tudja, hogy nem lesz népszerű a kijelentése, de vállalja, ő nem szakította volna meg a bajnokságot. "A mi időnkben, pedig még nem voltunk profik, egy-egy edzőtábor alatt együtt voltunk három-négy hetet, ha úgy tetszik, karanténban, nősülni is csak nyáron lehetett. Ezt azért ma is ki lehetne bírni, ily módon lehetett volna folytatni a bajnokságot. Nem értem az angol játékosat. Ők félnek, akikre vigyáznak, akiket mindennap vizsgálnak? Az egyszerű melósokat bezzeg nem féltik, pedig együtt dolgoznak, hazamennek és másnap folytatják."

Horváth Ferenc szerint nyomasztó lehet nézők nélkül játszani, míg Gellei Imre a tévéközvetítésnek örül, mert így motiváltabbak a játékosok, hogy láthatják őket a szurkolók.

Rovatok