Index Vakbarát Hírportál

Harry Kane mellre szívta a kritikákat

2020. május 15., péntek 20:11

A legtöbb európai országban viszonylag könnyen megállapodtak a klubok és a játékosok a fizetéscsökkentésről a koronavírus-járvány kitörése után. Angliában, a mesés futballistafizetések hazájában, ez nem ment simán. Miközben több Premier League-klub elbocsátotta alkalmazottait, hogy a munkabérük nyolcvan százalékát az állam állja, a futballisták továbbra is megkapták busás jövedelmüket. A BBC-nek most nyilatkozó Harry Kane például 200 ezer fontot hetente.

A Tottenham és az angol válogatott csatára szerint jogtalan támadások érték a Premier League játékosait a járvány alatt. Matt Hancock egészségügyi miniszter például április 5-én azt mondta, csökkenteni kellene a játékosok fizetését. Kane erre most úgy reagált, hogy a játékosok igenis támogatták a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatot (NHS), a segélyszervezeteket, és mindenkit, aki küzdött a vírus ellen, a miniszter kritikája után három nappal egy, az NHS-t segítő alapot hoztak létre.

A 45 válogatott meccsen 32 gólt szerző Kane az interjúban fejet hajtott mindenki előtt, aki különös veszélynek van kitéve a járvány napjaiban, legyen ő futár, bolti eladó, egészségügyi vagy segélyszervezeti dolgozó.

Kane klubja, a Tottenham a kezdeti bénázást igyekezett jóvá tenni. Március 31-én még a klub 550 alkalmazottjának a 20 százalékos fizetéscsökkenését jelentette be, majd a szurkolók felháborodásának hatására az intézkedést visszavonták. Sőt, David Levy klubelnök saját és vezetőtársai 20 százalékos fizetéscsökkentését jelentette be, Jose Mourinho menedzser ételt szállított idős embereknek, Kane pedig annak a negyedik vonalbeli Leyton Orientnek lett a mezszponzora, ahol 17 évesen kölcsönjátékosként szerepelt.

Kane arról is beszélt, hogy lassan felépül a január elején, a Southampton ellen szerzett sérüléséből.

Az Egyesült Királyságban a járványban 33 998 ember vesztette életét, ennél többen csak az Egyesült Államokban haltak meg. A megbetegedettek száma a járvány kitörése óta 236 711, ezzel az USA, Spanyolország és Oroszország után náluk van a világon a negyedik legtöbb fertőzött.

Rovatok