Index Vakbarát Hírportál

Semleges pályán játszanának a francia csapatok a Bajnokok Ligájában

2020. május 17., vasárnap 14:08 | aznap frissítve

Az UEFA elnöke szerint semleges pályán játszhatja le hátralévő Bajnokok Ligája-meccseit a két állva maradt francia csapat, az Olympique Lyon és a Paris Saint-Germain, mivel Franciaországban augusztus 31-ig nem lehet sporteseményeket rendezni, írja az MTI. A Lyon a nyolcaddöntő első meccsén hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Juventust, a visszavágót elhalasztották. A PSG már a negyeddöntőnél jár, a nyolcaddöntőben a Dortmundot ejtette ki egy zárt kapus meccsen.

Ha egy csapat nem rendezhet mérkőzést a saját országában, akkor semleges pályán kell ezt megtennie. Nem látom az okát, hogy a francia hatóságok, miért nem engedik meg, hogy nézők nélkül sor kerüljön találkozókra, de ez a hatáskörömön kívül esik

- mondta Aleksander Ceferin. A koronavírus-járvány miatt már be sem fejezték az idei francia bajnokságot, a lejátszott 27 forduló alapján a PSG lett a bajnok. Ceferin elmondása szerint az UEFA-nak konkrét tervei vannak az idei kupaszezon befejezésére, de részleteket nem árult el. Az európai szövetség iránymutatása szerint a nemzeti bajnokságokat augusztus elejéig kell lezárni, hogy befejezhető legyen a BL és az Európa Liga. 

A BL-ből 17, az EL-ből még 23 meccs van hátra (döntőkkel együtt), ezeket kell lejátszani valamikor a nyáron. A BL-ben a Bayern München-Chelsea, a Lyon-Juventus, a Barcelona-Napoli és a Manchester City-Real Madrid nyolcaddöntős párharcok visszavágói maradtak el a járvány miatt. Az egyik kiszivárgott forgatókönyv szerint július-augusztusban normál lebonyolítás szerint játszanák le a hátralévő negyed- és elődöntőket, tehát két meccsen dőlne el a továbbjutás. A másik elképzelés szerint minden körben egyetlen meccs lenne, nem tartanának visszavágókat, egy hét alatt zavarnák le a hátralévő meccseket, valamikor a nemzeti bajnokságok befejezése után. Az EL-ben még bonyolultabb a helyzet, mert mind a nyolc nyolcaddöntős meccset le kell még játszani, és van olyan párosítás, ahol az odavágó is elmaradt. A BL-döntőt augusztus 29-én pótolhatják, döntőt, az EL-döntőt pedig három nappal korábban. Előbbit Isztambulban, utóbbit Gdanskban rendezik. 

Rovatok