Index Vakbarát Hírportál

Ott folytatta a Bayern és Lewandowski, ahol a járvány előtt abbahagyták

2020. május 17., vasárnap 19:55

A Bundesliga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján az Union Berlin a bajnokságot vezető Bayern Münchent fogadta. A Bayern kezdőcsapatában ott volt Robert Lewandowski, aki még a Chelsea elleni, februári Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő során sérült meg. Nem léphetett pályára viszont Coutinho, Javi Martínez, Niklas Süle és Corentin Tolisso sem. 

Mivel szombaton második helyen álló Dortmund győzött a Schalke 04 ellen, a Bayernnek is nyernie kellett, hogy megtartsa négy pontos előnyét. 

Ennek megfelelően megnyomta a meccs elejét a címvédő, az Union Berlin erejéből csak védekezésre futotta. A 18. percben hiába szerzett gólt Thomas Müller, a bíró rövid videózás után les miatt érvénytelenítette azt, maradt tehát a 0-0. 

Nem sokáig húzta a berlini csapat: a 39. percben Neven Subotic csúnyán felrúgta Leon Goretzkát, a bíró habozás nélkül büntetőt ítélt. A védő a labdát akarta elrúgni, de nem látta a mögüle kibújó Bayern-játékost, így a labda helyett őt találta telibe. Lewandowski állt oda a tizenegyeshez, aki nem hibázott.

 A lengyel csatárnak ez volt a 26. gólja a bajnokságban. Ez azt is jelenti, hogy sorozatban ötödik szezonjában szerez legalább 40 gólt, minden versenysorozatot figyelembe véve.

Ha az eredeti időpontban rendezik a meccset, a gólszerző Lewandowski nem játszhatott volna, mivel sérült volt. 

A második félidő csendesebben zajlott, tovább támadott a Bayern, de igazán nagy helyzetig nem jutott, hiányzott az átütőerő a csapat játékából. A meccset eldöntő második gólhoz egy pontrúgásra volt szükségük: a 80. percben az előrehúzódó Benjamin Pavard fejelt gólt egy szögletet követően. A Bayern zsinórban ötödik győzelmét szerezte az Union Berlin ellen. 

2-0-ás győzelmével a Bayern továbbra is vezeti a német bajnokságot, négy ponttal a második Dortmund és hat ponttal a harmadik Mönchengladbach előtt.

További eredmények: Bundesliga, 26. forduló

Rovatok