Index Vakbarát Hírportál

A korlátozások ellenére a Real és a Barcelona is megkezdheti az edzéseket

2020. május 17., vasárnap 17:10

Az AP információ szerint hétfőtől az összes spanyol futballklub megkezdheti a csoportos edzéseket, dacára annak, hogy az ország egyes részein még szigorú korlátozások vannak érvényben a koronavírus-járvány miatt. Eddig csak az egyéni edzések voltak engedélyezettek. 

A spanyol kormány pénteken jelentette be, hogy az ország az újranyitás második fázisába lép, ami azt jelenti, hogy bizonyos megkötések mellett a boltok, éttermek újra kinyithatnak. Madrid és Barcelona környéke azonban a kockázatok miatt marad az első fázisban, azaz elméletileg sem a Real Madrid, sem pedig a Barcelona nem tarthatna csoportos edzéseket. 

A spanyol kormány azonban kivételt tett a két csapattal, azzal a megkötéssel, hogy maximum 10 játékosuk vehet részt az edzéseken, míg a többi csapatnál ez a szám 14 lehet. Az edzőközpontok használatát is szigorúbban korlátozták (50 százalék helyett 30 százalék) esetükben. Általános szabály, hogy a kluboknak naponta kell tesztelniük koronavírusra az edzéseken részt vevő focistákat és az edzői stáb tagjait.

Néhány napja öt játékos produkált pozitív tesztet az  első és a másodosztályban. A játékosokat nem nevezték meg, csak annyit közöltek róluk, hogy mindannyian tünetmentesek és elkülönítették őket.  A vírus korábban több spanyol klubnál is megjelent, aValencia, aDeportivo Alavés és azEspanyol több játékosa esett át a betegségen.

Az első osztályú bajnokság, a La Liga június 12-én folytatódhat, zárt kapuk mögött, nézők nélkül, a meccsekre kizárólag a médiát engednék be. A világjárvány miatt a spanyol bajnokság március 10. óta szünetel, a címvédő Barcelona 27 forduló után kétpontos előnnyel vezet a Real Madrid előtt. A bajnokságból t izenegy teljes forduló, összesen 110 meccs van még hátra.

Rovatok