Index Vakbarát Hírportál

Először kapott ki felkészülési meccsen a Ferencváros

2020. május 17., vasárnap 12:53

Újabb edzőmeccsel készült az NB I. újraindulására a Ferencváros, vasárnap délelőtt a Mezőkövesddel játszottak a Groupama Arénában, a meccset az M4 Sport is közvetítette. Szerdán a Zalaegerszeggel és a Pakssal játszott a bajnokságot vezető FTC; a ZTE-t 2-0-ra verték, a Paks elleni meccsen viszont nem született gól. 

Akárcsak azokat, a vasárnapi meccset is zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezték meg, az előre felvett szurkolói biztatás azonban folyamatosan ment a Mezőkövesd elleni meccs alatt, olyan hatást keltve, mintha több ezren lennének kint. És ha már a 3. helyen álló Mezőkövesd volt az ellenfél: a csapat középpályása, Cseri Tamás egy furcsa interjúban számolt be az NB I. újraindulásáról. A Mezőkövesd szerdán az NB II.-es MTK-val készült az idény folytatásra, a kétszer 60 perces meccs 2-2-es döntetlennel zárult. 

Az MLSZ döntésének értelmében a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt NB I. május 23-án folytatódik az FTC és a Debrecen meccsével, az első teljes fordulót május 30-án rendezik. A Magyar Kupa is újraindul, az elődöntők következnek. 

Visszatérve a meccsre: az FTC és a Mezőkövesd is a B-csapatát küldte pályára, az alapemberek a 13:30-kor kezdődő második meccsen kaptak játéklehetőséget. Részben emiatt erősen idényeleji tempóban csordogált az első félidő, komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki, egy-egy ígéretes beadás vagy lövőhelyzet okozott némi izgalmat. A hűvös idő ellenére a félidő felénél ugyanúgy megtartották az ivószüneteket, mintha a nyári kánikulában játszottak volna a csapatok. A 40. percig kellett várni az első igazán komoly gólhelyzetre; a mezőkövesdi védő, Varjasi Zoltán húzódott elő az egyik szögletnél, fejese a kapufán csattant. 

A második félidőt a Mezőkövesd kezdte jobban, a 49. percben egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést. Pekár László szabadrúgása megpattant Ammar Ramadan hátán, Gróf Dávid nem tudott védeni. 

Az 56. percben megduplázhatta volna előnyét a vendég csapat, a 22 éves Dragóner Filip egy ügyes csel után lőtt kapufát a tizenhatoson belülről. 

A 89. percben egyenlíthetett volna az FTC. Egy szép kontra végén az ukrán Zubkov került helyzetbe: lövését védte a kapus, a kipattanó azonban visszakerült hozzá, újabb lövését a gólvonalról sarkazta ki az egyik védő. Egy perccel később megint Zubkov volt aktív, a 16-oson kívülről lőtt kapufát. 

Az eredmény már nem változott, a Mezőkövesd 1-0-ra nyerte a két csapat első felkészülési meccsét. 

Rovatok