Index Vakbarát Hírportál

Visszatérhetnek a focisták Oroszországba

2020. május 17., vasárnap 18:49

Enyhíti a koronavírus-járvány miatt hozott beutazási korlátozásokat Oroszország annak érdekében, hogy minél hamarabb újraindulhasson az orosz futballbajnokság, írja az MTI.

Oroszország a legtöbb külföldi számára megtiltotta a beutazást, a korlátozás március óta van érvényben. Most viszont engedélyezték azok számára a belépést, akik - játékosok, edzők - orosz klubokkal állnak szerződésben. A visszatérőknek hét hetet karanténban kell tölteniük.

Az orosz élvonalbeli bajnokság a tervek szerint június 21-én indulna újra. Vasárnap derült ki az első focistáról, hogy koronavírusos. Jefferson Farfan, a Lokomotiv Moszkva 95-szörös válogatott perui csatára nem utazott haza a járvány alatt,  vagyis Moszkvában lett beteg. A klub közlése szerint a játékos házi karanténban van, 4-5 hétig tart majd a felépülése. 

Az orosz bajnokságban március 16-án rendeztek utoljára meccseket, a 30 fordulós bajnokságból még 8 van hátra. A Zenit áll az első helyen, 9 ponttal megelőzve a második Lokomotiv Moszkvát és a harmadik Krasznodárt. 

Oroszországban több mint 280 ezer fertőzöttet regisztráltak, a járványban eddig 2631-en vesztettél életüket. 

Rovatok