Index Vakbarát Hírportál

Kártyavárként fognak összeomlani a focisták, ha túl korán tér vissza a Premier League

2020. május 17., vasárnap 13:35

A Premier League-ben szereplő Newcastle United edzője, Steve Bruce szkeptikus, hogy június közepén újraindulhat-e a bajnokság, szerinte nem lenne elég idő a felkészülésre, a focisták nem lesznek elég fittek a játékhoz. 

Elég idő kell hagyni a felkészülésre, hogy a játékosok formába kerülhessenek, különben úgy fognak összeomlani, mint a kártyavár

- nyilatkozta az edző aBBC cikke szerint. Nincs egyedül aggályaival, szerinte a legtöbb PL-edző ugyanígy vélekedik. Úgy számol, hogy legalább hat hétre lenne szükségük a csapatoknak, hogy felkészüljenek az újrakezdésre. Ugyan a Bundesliga május 16-án újraindulhatott, viszont a német csapatok már áprilisban megkezdték az edzéseket, az angolok még nem tartanak itt. 

Az angol bajnokságban több mint két hónapja, egészen pontosan március 9-én rendeztek utoljára meccseket. Steve Bruce szerint a játékosok egy része még sosem hagyott ki ilyen hosszú időt. Az idei szezonból még 8-9 forduló, összesen 92 meccs van hátra, ezeket kéne a lehető legrövidebb idő alatt lejátszani, hogy hiánytalanul le lehessen zárni a bajnokságot és a pályán dőljön el a bajnok és a kiesők kiléte. A brit kormány döntésének értelmében június 1-ig tilos sporteseményeket rendezni. Az UEFA iránymutatása szerint augusztus elejéig kell lezárnia a nemzeti bajnokságokat, hogy be lehessen fejezni az idei Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát. 

Steve Bruce egyik játékosa, Danny Rose nemrég élesen kritizálta a bajnokság folytatásának tervét. "Mindaddig nem lenne szabad a futballról beszélni, amíg ilyen sokan kapják el a vírust, és a számok nem kezdenek el jelentősen csökkenni. Ez veszélyezteti az emberek életét." Korábban a Manchester City sztárja, Sergio Agüero is arról beszélt, hogy tart a szezon folytatásától. Több PL-játékos is elkapta a vírust, legutóbb a Brighton csapatánál találtak koronavírusos eseteket. 

Bruce erre azt mondta, megértené és elfogadná, ha valamelyik játékosa nem lenne hajlandó pályára lépni a mostani körülmények miatt, de többségüknek nincs problémája ezzel. A PL-klubok hétfőn ülnek összes, hogy egyeztessenek a folytatás lehetőségeiről és a csoportos edzések megkezdéséről. 

Rovatok