Index Vakbarát Hírportál

Rekordnézettséggel tért vissza a Bundesliga

2020. május 18., hétfő 08:37

Nézettségi rekordot döntött a két hónapos kényszerszünet után hétvégén újrainduló német futballbajnokság, a Bundesliga. Németországban több mint ötmillióan követték a szombat délutáni mérkőzéseket, írja a Kicker.

Az európai topligák közül elsőként, szombat délután öt mérkőzéssel folytatódott a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság. A mérkőzéseket, köztük a Borussia Dortmund–Schalke-rangadót, 3,68 millióan nézték a Sky sportcsatornán Németországban, és több mint 2,45 millióan választották a csatorna körkapcsolását.

Ez kétszeres nézettség volt egy átlagos Bundesliga-fordulóhoz képest.

Valószínűleg még ennél is többen lettek volna egyszerre kíváncsiak a mérkőzésekre, ha a címvédő és legnagyobb nézettséget vonzó Bayern München nem vasárnap játszik az Union Berlin ellen.

Az ARD közszolgálati csatorna 18:30-kor kezdődő sporthíradóját csak 4,11 millióan nézték az átlagos ötmillió helyett. A csökkenés valószínűleg az ekkor kezdődő Eintracht Frankfurt–Borussia Mönchengladbach-meccsnek volt köszönhető. A másik közszolgálati csatorna, a ZDF 23 órakor kezdődő sportmagazinját 2,11 millióan nézték, ami valamivel magasabb a korábbi átlagnézettségénél.

Rovatok