Index Vakbarát Hírportál

Szexbabák miatt lett botrány a zárt kapus dél-koreai futballmeccsből

2020. május 18., hétfő 11:17

Botrányt okozott a dél-koreai FC Seoul futballcsapata azzal, hogy a hétvégi, zárt kapus bajnokijukon szexbabákat helyeztek el a lelátón, írja az AFP.

A koronavírus-járvány miatt világ a sportbajnokságai kizárólag nézők nélkül, zárt kapuk mögött indulhatnak újra. Az egyik első újrainduló liga a dél-koreai futballbajnokság, a K-League volt. Az FC Seoul azzal próbálta kicsit feldobni a vasárnapi, Gwangju FC elleni mérkőzésüket, hogy néhány, a csapat mezbe öltöztetett bábut ültettek a lelátóra. Azonban az elsőre ártalmatlannak tűnő ötletből nagy botrány lett, ugyanis a ezek nem hétköznapi próbababák vagy kartonmasé figurák voltak, hanem a SoloS cég által forgalmazott, meglehetősen élethű szexbabák.

A babák között női és férfi kialakítású is volt, mindegyikre szájmaszkot tettek és egymástól „biztonságos távolságra” ültették őket a lelátón. A klub azzal próbált magyarázkodni, hogy az a cég, amelyiktől a babákat szerezték be, korábban a SoloS-nek biztosította ezeket, és csak ezért volt a pólójukon a cég logója. „A bábuk nincs közük a szexuális segédeszközökhöz és játékokhoz” – írta közleményében a csapat.

A közvéleményt valamiért nem igazán győzte meg ez a magyarázat. „Kíváncsi vagyok, honnan jött ez a bizarr ötlet. Ez egy szégyen” – írta egy kritikus szurkoló. Az AFP próbálta elérni a gyártót és az SoloS céget, de nem jártak sikerrel. A Seoul FC egyébként 1-0-ra nyert a mérkőzésen.

(Borítókép: Szexbabák az FC Seoul-Gwangju FC dél-koreai futballmérkőzésen 2020. május 17-én, Szöulban. Fotós: Yonhap / AFP)

Rovatok