Index Vakbarát Hírportál

Kloppnak nem gond a zárt kapu, Wenger szerint ez csak rövid távú megoldás lehet

2020. május 18., hétfő 10:30

Jürgen Klopp, az angol futballbajnokságban listavezető Liverpool vezetőedzője bízik abban, hogy a Premier League küzdelmeit is folytatják majd, és a zárt kapus meccseket egyáltalán nem élné meg tragédiaként. Az Arsenal korábbi korszakos edzője, Arséne Wenger szerint viszont csak rövid távú megoldás lehet a zárt kapu, írja az MTI.

Nézők nélkül is van foci

Klopp a BBC-nek azt mondta, reméli, hogy az újraindult német bajnokság gond nélkül folytatódik majd, és ahhoz hasonlóan az angol bajnokságban is el lehet majd indulni júniusban. Úgy látja, a feltételek minden csapat számára ugyanolyanok lesznek, viszont azt ő sem várja, hogy csúcsformában játszanak majd futballistái, de szerinte erre nincs is szükség.

„A labdarúgás olyan játék, amelyben minden csapat ugyanolyan helyzetben van. Nem kell minden idők legjobb formájában lennünk, csak a körülményekhez képest kell a lehető legjobban játszanunk, és ezzel a többi együttes is így van” – mondta Klopp.

A Premier League folytatása körül egyelőre sok a bizonytalanság, még nincs pontos időpontja az újraindulásnak, több csapatnál is felvetődött, hogy nem akarnak semleges helyen játszani, vagy nézők nélkül, míg több olyan játékos is van, aki félti az egészségét, és nem érzi magát biztonságban. Klopp viszont a zárt kapus mérkőzések miatt egyáltalán nem aggódik.

Mindannyian nézők nélkül kezdtünk el futballozni, és a játékot nem a stadionokban tapasztalható atmoszféra miatt szerettük meg. Persze, idővel ehhez szoktunk hozzá, és már tudjuk, hogy így az igazi. Ugyanakkor a labdarúgás akkor is csodálatos játék, ha nincsenek nézők

– mondta a Liverpool edzője.

Csak rövid távú megoldás a zárt kapu

Ugyanakkor Arséne Wenger szerint kizárólag rövid távú megoldás lehet, hogy a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezzenek futballmérkőzéseket.

„Meg vagyok győződve róla, hogy hosszú távon súlyos károkat okoznának a zárt kapus találkozók. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy teljes szezonon át ne legyenek nézők, ezért gondolom rövid távú megoldásnak” – mondta az Arsenal korábbi legendás edzője, aki jelenleg a FIFA fejlesztési testületét vezeti.

Szerinte a mostani helyzetben ez az egyetlen mód, hogy befejezzék a bajnokságokat, ezért ez a legjobb megoldás is, de megjegyezte, az egészségnek kell lennie a legfőbb prioritásnak az újrakezdésnél.

„Nem vezethetnek minket gazdasági célok, azzal óriási rizikót vállalnánk. Elsőként azt kell biztosítani, hogy egészségileg biztonságos legyen az újrakezdés”

– mondta Wenger.

A Premier League húsz klubjának vezetői hétfőn tartanak ülést, ahol arról fognak dönteni, hogy a csapatok már a héten elkezdjék-e a kiscsoportos edzéseket. Amennyiben erre rábólintanak, akkor a játékosok keddtől már ötfős csoportokban készülhetnek a bajnokság újraindulására, írja a BBC.

Rovatok