Index Vakbarát Hírportál

Nem akar fájdalomban élni, visszavonul a 26-szoros magyar válogatott védő

2020. május 19., kedd 15:41

31 évesen abbahagyja a profi futballt Korcsmár Zsolt, a dán Midtjylland 26-szoros magyar válogatott játékosa. Ezt az őt képviselő ChampSport ügynökség Facebook-oldalán jelentett be. Visszavonulását a sorozatos sérülésekkel indokolta. 

 Elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor meg kell húzni egy határt. Az elmúlt másfél évben folyamatosan sérüléssel bajlódom. A legutóbbi porcműtétem után, ami alig két hete volt, ugyan biztatott az orvos, hogy még tudnék futballozni néhány idényt, de nem akarom, hogy egy-két év miatt aztán az életem hátralévő részében fájdalmakkal kelljen élnem.

Korcsmár nem zárta ki, hogy később alacsonyabb osztályokban, amatőr csapatoknál játsszon még. Megkönnyítette számára a búcsút jelenlegi csapatától, hogy a járvány miatt hetekig egyedül kellett edzeni, nem látta a többieket készülni. "Szóval mondhatjuk, hogy készültem erre a döntésre, most mégis nagy ürességet érzek."

Korcsmár korábban az Újpestben, a Vasasban, a norvég Brann és a német Fürth csapatában játszott, a Midtjyllanddal dán bajnok és kupagyőztes volt. Az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett a magyar válogatottal. A felnőtt válogatottban legutóbb 2017-ben, Costa Rica ellen játszott. 

 

Rovatok