Index Vakbarát Hírportál

Kísérleti patkánynak érzi magát a Newcastle védője

2020. május 20., szerda 19:26 | aznap frissítve

Ahhoz képest, hogy a németországi profi futballisták szinte zokszó nélkül kezdték el az edzéseket, majd folytatták a szezont, az angliai játékosok elég sokat panaszkodnak, habár ott még csak most kezdenek újra edzeni, ráadásul csak kiscsoportosan.

Se patkány, se tengerimalac nem akar lenni

A hozzáállásbeli különbségben alighanem nagy szerepet játszik, hogy például ma Németországban húsz, az Egyesült Királyságban 363 ember lett a járvány áldozata, miközben a németeknél összesen 8 ezer, a szigetországban 35 ezer halottja van a koronavírusnak.

Az emberek azt akarják, hogy térjünk vissza a futballhoz, mintha kísérleti tengerimalacok vagy patkányok lennénk. Ez egy kísérleti fázis, amiben megnézik, működik-e, vagy sem a rendszer.

Ezt Danny Rose, a Newcastle United 29 éves válogatott védője mondta, aki a Tottenhamtől kölcsönbe érkezett az északi városba.

„El tudom képzelni, otthon az emberek azt mondják maguknak: elég pénzt keresnek, hát menjenek vissza a pályára – folytatta Rose. – Ezzel akár az egészségemet is kockáztathatom az emberek szórakoztatásáért, és hogy őszinte legyek, ez nem olyasvalami, amiben részt akarok venni.”

Danny Rose nem először bírálja az újrakezdést illető terveket. A múlt héten úgy fogalmazott, hogy „mindaddig nem lenne szabad a futballról beszélni, amíg ilyen sokan kapják el a vírust, és a számok nem kezdenek el jelentősen csökkenni. Ez veszélyezteti az emberek életét.”

Troy Deeney, a Watford csapatkapitánya sem lelkesedik az ötletért, ő a légzési nehézségekkel küzdő gyermekét félti. A Londonhoz közeli klubból három embernek, köztük egy futballistának lett pozitív a tesztje. Szerda délután derült ki, hogy a 33 éves jamaicai válogatott Adrian Mariappáról van szó.

Mint első nap az iskolában

Hiába a még mindig magas halálozási arány, a bajnokságot toronymagasan vezető Liverpool és az ötödik helyen álló Manchester United megkezdte az edzéseket, egyelőre kis csoportokban. Jürgen Klopp, a liverpooliak vezetőedzője a BBC-nek azt mondta, hogy a kontaktmentes tréning olyan volt, mint az első nap az iskolában.

A Premier League-ben szereplő csapatok kedden kapták meg az engedélyt a kiscsoportos edzésekre. A kluboknál 748 koronavírustesztet végeztek el a játékosokon és az alkalmazottakon, három egyesületnél összesen hat pozitív esetről számoltak be.

A bajnokság júniusban folytatódhat, a csapatoknak 9-10 meccsük van hátra.

(Az MTI nyomán)

Rovatok