Index Vakbarát Hírportál

Ostoba voltam, amikor fogkrémért mentem

2020. május 20., szerda 11:58

Március tizedikén nevezték ki az Augsburg vezetőedzőjének Heiko Herrlichet, de még nem tudott bemutatkozni új csapata kispadján, mert a koronavírus-járvány miatt a következő fordulót csak május 16-án rendezték meg. Akkor sem ült a kispadon, mert Herrlich figyelmen kívül hagyta a német liga (DFL) karanténszabályait, és kiment a kijelölt szállodából fogkrémet vásárolni az egyik szupermarketbe. Ráadásul ő maga beszélt erről a meccs előtti sajtótájékoztatón, amikor a csapatáról beszélt.

"Naiv, ostoba, hülye voltam, teljesen mindegy, melyik szót használjuk ugyanaz a végeredmény. Nem sértettem meg ugyan semmilyen higiéniai előírást, amikor kimentem a szállodából, de kimentem, mert elfogyott a fogkrémem. Örülök, hogy a másik 17 edzőkollégának helyén volt az esze a meccsek előtt, és nem követett el hozzám hasonló butaságot. Ha nem velem történik, magam is mosolyogtam volna. Igazuk van azoknak, akik kritizáltak, de jól bírom a gúnyolódást, nem kerültem padlóra."

A 48 éves szakvezető, arról is beszélt a Bildnek, valószínűleg fog még hibázni az életében, mint mindenki más is.

Herrlich már a múlt pénteki edzést sem vezethette a szigorú szövetségi előírások miatt, szombaton pedig a szállodából nézte, hogy csapata hazai pályán 2-1-re kikapott a Wolfsburgtól. Az Augsburg vasárnap a Schalkéhoz látogat, ha addig két negatív tesztet felmutat Herrlich, akkor leülhet a kispadra.

Az Augsburg a 14. helyen áll a Bundesligában, három pontra az osztályozót jelentő 16. helytől.

Rovatok