Index Vakbarát Hírportál

Egyik bajnokságból esnének a másikba az olaszok

2020. május 20., szerda 22:17

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) szerdán augusztus 20-i határidőt szabott meg a bajnokság befejezésére, írja az MTI.

Az első, a másod- és a harmadosztály küzdelmeit szeretnék folytatni, az alsóbb osztályokét viszont már nem. A 2020/21-es kiírás szeptember elsején kezdődik.

Zárt kapuk, nem kérdés

Ez mind nagyon jól hangzik, azt viszont még mindig nem lehet tudni, mikor indulhat újra a március 9-én leállított bajnokság. Ahhoz ugyanis az olasz kormány határozatára van szükség, amelyet jövő hét csütörtökre ígérnek. Az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke a múlt héten azt mondta, hogy június 13-án folytatódhat a 2019-20 bajnokság.

Ha lesz folytatás, akkor valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik.

Valahogy mindenképp lezárják

A FIGC szerdán arról is határozott, hogy abban az esetben, ha az újraindítást követően ismét le kellene állítani a küzdelmeket bármelyik osztályban, akkor a szövetség egy rövidített, alternatív lebonyolítást rendel majd el a helyezések eldöntésére, ami akár play-off rendszerű is lehet.

Amennyiben rövidített formában sem lehetséges a befejezés, a szövetség dönt a végső pozíciókról egy pontrendszer segítségével.

A Serie A aktuális küzdelmeiből még 12 teljes forduló van hátra, illetve négy mérkőzés a 26. fordulóból. Jelenleg a címvédő Juventus vezet egy ponttal megelőzve a Laziót és kilenccel az egy meccsel kevesebbet játszott Internazionalét.

Rovatok