Index Vakbarát Hírportál

Közel 430 millió fontra nőtt a Manchester United adósságállománya

2020. május 21., csütörtök 15:38

Egy év alatt 127,4 millió fonttal nőtt a Manchester United nettó adósságállománya, amely így már  összesen 429,1 millió font volt március 31-ig, írja a Guardian.

A legnépszerűbb angol futballklub január 1-jétől március 31-ig tartó időszakban 28,55 millió font adózás előtti veszteséget könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi, ugyanezen időszakban realizált 11,17 millió fontos nyereséggel. A jelentős visszaesés a koronavírus-járvány által kiváltott gazdasági válság, valamint a dollár kedvezőtlen árfolyamváltozásának következménye.

A klub nettó pénzügyi költségei az egy évvel korábbi 22,2 millió fontról 25,3 millió fontra nőttek az elmúlt negyedévben. A klub a válság miatt már vissza is vonta a korábbi, 560-580 millió fontos bevételi előrejelzését. A televíziós jogdíjakból származó bevételük 1,8 millió fonttal, a meccsnapi bevételük pedig 2,6 millió fonttal csökkent.

Ugyanakkor a klub ügyvezető alelnöke, Ed Woodward szerint a Manchester United még így is jó anyagi állapotban van ahhoz, hogy megfeleljenek a sportszakmai elvárásaiknak. „A járvány kezdete óta a Manchester United és az alapítványunk segítséget nyújtott kórházaknak, jótékonysági szervezeteknek és iskoláknak is, ahogy támogatjuk a járvány ellen a frontvonalban dolgozókat is” – mondta az alelnök.

Rovatok