Index Vakbarát Hírportál

Mourinho 2010-es BL-győzelme után félt visszatérni Milánóba

2020. május 22., péntek 15:13

Tíz évvel ezelőtt az Internazionale nyerte meg a Bajnokok Ligáját a madridi döntőben a Bayern Münchent legyőzve. Az Inter edzője, José Mourinho is csapatával együtt ünnepelt, de ezután nem tért vissza játékosaival Milánóba. Attól tartott, hogy akkor nem tudná elhagyni a klubot, pedig már a Real Madridba tartott.

Az Internazionale sikerét felidézve Mourinho a Athleticnek adott interjút, ebben mondta el, milyen érzelmi szálak fűzték az Interhez. 

„Nagyon akartam abban időben a Real Madridhoz menni, szerettem volna megnyerni a spanyol bajnokságot az angol és az olasz után. Attól tartottam, hogy ha visszamegyek Milánóba a csapattal, akkor a játékosok és a szurkolók reakciói miatt képtelen leszek eljönni onnan. Így inkább, mondhatjuk ezt, elfutottam, elfutottam előlük" – mondta az edző.

Mourinho azt mondta, bár sokan úgy hitték, már aláírt szerződése van a Reallal, ekkor még csak egy előzetes megállapodásuk volt, még kihátrálhatott volna a szerződésből.

A portugál edző még néhány napot Madridban töltött, aláírt új klubjához, és csak ezután tért vissza Milánóba, ahol aztán az Inter tulajdonosával, Massimo Morattival egy vacsorán ünnepelték meg a BL-sikert.

Rovatok