Index Vakbarát Hírportál

Nyomós okkal szegte meg a német ölelkezési szabályt a Bundesliga 2-játékos

2020. május 23., szombat 22:55

Szigorú korlátozások mellett indult újra múlt héten a német futball, ennek egyik kitétele, hogy sem a Bundesliga, sem a Bundesliga 2 folytatásában nem lehet csoportos ünnepléseket és öleléseket tartani a pályán.

Pénteken viszont megszegte ezt az egyik játékos: a másodosztályban szereplő Erzgebirge Aue támadója, Dimitrij Nazarov az 51. percben szerzett gólja után a csapat egyik segítője, Thomas Romeyke nyakába ugrott.

Erre méghozzá nyomós oka volt, Nazarov állítása szerint Romeyke ugyanis megmentette az életüket. A csapat buszsofőrjeként is dolgozó Romeyke megőrizte a hidegvérét egy balesetnél, amikor az autópályán egy mellettük történt nagy ütközésnél a kocsikról leszakadó alkatrészek nekicsapódtak a busznak. A sofőr végig nyugodt maradt, és vészfékezéssel biztonságosan megállította a buszt.

Megmentette az életünket. Ki tudja, mi történt volna, ha nem reagál ilyen gyorsan. Ezért rohantam hozzá a gólomat ünnepelni

mondta a meccs után Nazarov, aki reméli, hogy a két legfelső német futballbajnokságot felügyelő DFL szemet huny majd a szabálysértése fölött.

A balesetben egyik Aue-játékos sem sérült meg, de a másik két ütköző járműből két személyt is kórházba kellett szállítani.

A mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel ért véget, Nazarov gólját a csapattárs Soren Gonther öngólja követte nem sokkal később.

Rovatok