Index Vakbarát Hírportál

Karanténban maradt a színvonal a Magyar Kupában

2020. május 23., szombat 22:07

A Magyar Kupában az elődöntők első meccseit rendezték szombaton, az MTK a Honvédot, a Mezőkövesd a MOL Fehérvár FC-t fogadta. Akárcsak az NB I.-ben, a kupában is zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezték a meccseket. A helyszínen lévő tudósítónk szerint az MTK szurkolói egy "Győzzetek értünk, veletek vagyunk!" feliratú molinóval biztatták csapatukat, ha már nem lehettek kint a meccsen. 

Lehet, a biztatás miatt is játszott jobban az MTK az első félidőben, az NB II. első helyezettje sokszor tetszetősen passzolgatott, míg Pisont István csapata csak szenvedett. A második félidőre feljött a Honvéd, akár a vezetést is megszerezhették volna. A 64. percben Davide Lanzafame rúghatott szabadrúgást a tizenhatos közelében, az olasz támadó lövése azonban egy kicsivel elkerülte az MTK kapuját.

A meccs utolsó negyedórája megint az MTK fölényét hozta. A 75. percben Bíró Bence lőhetett éles szögből, a Honvéd kapusa védeni tudott. A 80. percben Fülöp Noel került helyzetbe, de ezúttal is helyén volt Tomas Tujvel.

A 85. percben a honvédos George megnyerhette volna a meccset a Honvédnak, azonban a ziccerben kilépő csatár a kapusba bombázta a labdát. Ez volt a meccs és a Honvéd legnagyobb helyzete. A hosszabbításban még lőtt egy kapufát az MTK, de gól már nem született, maradt a 0-0, egyik csapat sem került előnybe a visszavágó előtt. 

A másik elődöntőn a Fehérvár kezdett jobban, már a 12. percben megszerezték a vezetést Pátkai Máté fejesével. Pátkai estében, kicsavart testhelyzetben tudta megcsúsztatni a labdát az oldalról érkező beadás után.

 A 80. percig tartotta szűk előnyét a Fehérvár, egy szöglet után a szlovák Róbert Pillár pofozta a kapuba a labdát. A hátralévő időben már nem változott az állás, maradt az 1-1. Kuttor Attilát, a Mezőkövesd edzőjét viszont nem sokkal az egyenlítő gól után kiállította a bíró. Az 1-1-es döntetlen a Fehérvárnak kedvez az idegenben lőtt gól miatt. 

A visszavágókat május 26-án rendezik, a Honvéd-MTK párharc második meccsét az új Puskás Arénában játsszák majd. A döntőt is tavaly átadott stadionban rendezik, annak időpontja június 2. 

Rovatok