Index Vakbarát Hírportál

Bombagólokkal és Fradi-győzelemmel tért vissza az NB I.

2020. május 23., szombat 17:47

Szombaton megtörtént, amire a fél ország várt: a Ferencváros-Debrecennel újraindult az NB I. A magyar futballbajnokság több mint két hónapig szünetelt a koronavírus-járvány miatt; az MLSZ március 16-án jelentette be a bajnokság felfüggesztését, az utolsó tétmeccs a Mol Fehérvár–Diósgyőr volt március 14-én. 

Az NB I. zárt kapus meccsekkel, öt cserelehetőséggel és ivószünetekkel tért vissza a kényszerpihenőről. Az FTC négy edzőmeccsel készült a folytatásra, egy győzelem, két döntetlen és egy vereség volt a címvédő mérlege. Nézők hiányában az előre felvett szurkolói biztatás bejátszásával próbáltak némi hangulatot csiholni a szervezők az üresen kongó 20 ezres Groupama Arénában. A Bundesligában látott megoldáshoz hasonlóan a lelátókon a szurkolók arcképével ellátott kartonfigurák kaptak helyet.

Meglepetésre a vendég Debrecen szerezte meg a vezetést a meccs 13. percében. Egy debreceni labdaszerzést követően Bódi Ádámot nem támadták meg az FTC védői, aki így szabadon lőhetett a tizenhatos sarkáról. Dibusz Dénes szinte mozdulni sem tudott a hosszú felső sarokba vágódó lövésre. 

A Debrecen gólja után felpörgött az FTC, főleg a Loki jobb oldalán vezettek támadásokat. Az egyenlítő gólt megelőző beadás is arról az oldalról jött. A 21. percben Boli fejesét még védte a kapufa, a kipattanót Sigér Dávid bombázta kapásból a kapuba. Védhetetlen lövés volt, a kapus és a három biztosító debreceni hátvéd tehetetlen volt. 

 Az egyenlítés után tovább növelte a nyomást a Fradi, az első negyedórában harcosan játszó Debrecen beszorult a kapuja elé. A 42. percben összejött a fordítás, megint Sigér volt eredményes, ezúttal a tizenhatoson kívülről lőtt nagy gólt. Ez volt Sigér 12. NB I.-es gólja.

 A második félidőben nem változott számottevően a meccs képe, a Fradi magabiztosan tartott egygólos előnyét, a Debrecen főleg kontrákra játszott, ez az iramon is meglátszott. A 63. percben Isael kapott jó labdát az ötös sarkánál, de kapáslövése elment a kapu mellett. Ez volt a második félidő legnagyobb helyzete. A 86. percben Vécsei Bálint dönthette volna el a meccset, Lovrencsics középre adott labdájánál azonban luftot rúgott. A hosszabbításban még Somália lőtt egy kapufát,  de az eredmény már nem változott, az FTC 2-1-re nyert. 

Az NB I. május 30-án folytatódik, akkor már teljes fordulót rendeznek. A bajnokságot továbbra is az FTC vezeti, előnye 6 pont az egy meccsel többet játszó Fehérvárral szemben. 

Rovatok