Index Vakbarát Hírportál

Marca: A Barcelona a Hat Érinthetetlenen kívül senkit nem marasztal

2020. május 24., vasárnap 10:56

Nagy a nyugtalanság az FC Barcelona öltözőjében, miután a katalán csapat Lionel Messin és öt másik alapemberen kívül egyetlen játékos távozása elé sem gördít akadályt.

- írta vasárnap a Marca. És bár a Barcelonával szemben nem kifejezetten jóindulatú madridi sportnapilap értesüléseit általában érdemes fenntartásokkal kezelni, a koronavírus-járvány fociklubokat megrendítő hatása, a korábban kiszivárgott belső botrányok, az Ivan Rakitic-csel szembeni méltatlan bánásmód, illetve egyes játékosok nyilvános nyilatkozatai is alátámasztják a belső nyugtalanságról szóló hírt.

Eszerint a csapatkapitány Messi mellett a kapus Marc-Andre ter Stegen, a védő Gerard Piqué, a középpályás Frenkie De Jong, és két csatár, Antoine Griezmann és Ansu Fati azok, akik abszolút védettséget élveznek Enrique Setién vezetőedzőnél, az „Érinthetetlen Hatokon“ kívül a keret többi tagja elvben távozhat megfelelő ajánlat esetén.

A Marca a katalán klubtól várhatóan eligazolók közé sorolja a horvát Ivan Rakiticet, a Barcelonához ragaszkodó chilei Arturo Vidalt, illetve a brazil kapus Netót.

A márciusban a járvány miatt félbeszakadt spanyol élvonalban 27 forduló után az 58 pontos Barcelona vezet a Real Madrid (56 pont) és a Sevilla (47) előtt. A La Liga küzdelmeit szombati bejelentés szerint június 8-tól folytathatják.

Rovatok