Index Vakbarát Hírportál

A meccs legvégén, három perc alatt olvadt el a Düsseldorf kétgólos előnye

2020. május 24., vasárnap 20:24

A Fortuna Düsseldorf három perc alatt, a mérkőzés legvégén adta le kétgólos előnyét az 1. FC Köln ellen, így pedig 2-2-re végeztek a német futballbajnokság, a Bundesliga 27. fordulójának utolsó meccsén.

A kiesés elől menekülő, osztályozós helyen álló Düsseldorf az első félidő végén, a 41. percben szerzett vezetést Kenan Karaman megpattanó lövésével, 1-0. Az 59. percben büntetőből egyenlíthetett volna a Köln, ám Mark Uth nem túl jó lövését Florian Kasternmeier kivédte. Sőt, a kihagyott büntető után a Fortuna Düsseldorf vezetett ellentámadást, amelynek végén Erik Thommy két gólra növelte a Düsseldorf előnyét.

A 88. percig úgy tűnt, a Fortuna Düsseldorf megszerzi a három pontot, de ekkor a Köln becserélt  csatár, Anthony Modeste mindenkinél magasabbra ugrott Dominick Drexler beadása után, és a labdát gyönyörűen fejelte a kapu hosszú oldalába, visszahozva a Köln reményeit, 2-1. A 91. percben ismét Drexler adott be a jobb szélről, a lendületből érkező Jhon Córdoba nagy erővel fejelte le a földre a labdát, amelyet Karstenmeier nem tudott megfogni, és a labda a Düsseldorf kapujába pattant, 2-2.

A Düsseldorf két fontos pontot bukott el a mérkőzés végén, így egy helyett három pontra vannak a már bennmaradó, 15. helyen álló Mainztól. A Köln ezzel az egy ponttal megelőzte a Hertha Berlint, és a 10. helyről várják a bajnokság következő fordulóját, amelyet kedden és szerdán rendeznek.

Bundesliga, 27. forduló:

Rovatok