Index Vakbarát Hírportál

Rossz képpel üdvözölte új edzőjét az FC Cincinnati

2020. május 24., vasárnap 22:24

Az észak-amerikai profi futballbajnokságban, az MLS-ben szereplő FC Cincinnati vezetőedzője lesz a korábbi klasszis holland védő, Jaap Stam, ám a bemutatásába egy kis hiba csúszott. A Manchester United, a Lazio és az AC Milan volt játékosát üdvözlő Twitter-posztban először nem Stam, hanem az Ajax ifiedzőjének, Tinus van Teunenbroek a képe volt látható, aki annyiban tényleg hasonlít is Stamra, hogy holland és kopasz.

Miután a baki gyorsan terjedni kezdett, a Cincinnati gyorsan törölte is a posztot, és kiraktak egy újat, amelyen már valóban Stam szerepel. A Yahoo Sports szerint a hibát az okozhatta, hogy a Getty Images képügynökség 2013-ban készült fotójához tévesen azt írták, hogy azon Jaap Stam szerepel.

A 47 éves Stam a 2015-ben alapított klub negyedik edzője lesz, és a második azóta, hogy tavaly csatlakoztak az MLS-hez. A 2020-as szezon március elsején indult el, a koronavírus-járvány berobbanása előtt két meccset tudtak lejátszani, a Cincinnati mindkettőt elveszítette az ideiglenes edző, Yoann Damet vezetésével. A korábbi edző, Ron Jans februárban mondott le, miután kiderült, hogy rasszista megjegyzéseket tett a játékosaira.

Stam játszott a PSV Eindhovenben (1996-98), a Manchester Unitedben (1998-2001), a Lazióban (2001-04), az AC Milanban (2004-06) és Ajaxban, ahonnan 2007-ben vonult vissza. 2014-től volt az Amszterdami csapat ifiedzője. Vezetőedzőként irányította a Readinget, a PEC Zwollét és a Feyenoordot, de edzőként egyelőre nem tudta megközelíteni a  játékosként elért sikereit, a manchester Uniteddel három bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert.

(via Reuters)

Rovatok