Index Vakbarát Hírportál

Óriási szabadrúgásgólt kapott a Schalke, megint kiütötték őket

2020. május 24., vasárnap 15:38 | aznap frissítve

Az Augsburg 3-0-ra ütötte ki idegenben a Schalkét a Bundesliga 27. fordulójának vasárnapi nyitómeccsén. A győzelemmel megszakították a február elseje óta tartó nyeretlen bajnoki sorozatukat. A Schalke mélyrepülése viszont tovább tart, már kilenc meccs óta nem tudtak nyerni a Bundesligában.

A Schalke a koronavírus-szünet után egyből súlyos vereségbe szaladt bele, 4-0-ra kaptak ki a Ruhr-derbin a Borussia Dortmundtól. A sok sérülés is nehezítette David Wagner vezetőedző dolgát, a támadósorból Amine Harit, míg a védelemből Jean-Clair Todibo dőlt ki hosszabb időre.

Az Augsburg új vezetőedzője, Heiko Herrlich először ülhetett le csapata kispadjára. Herrlich-et még március 10-én nevezeték ki Martin Schmidt utódjának, ám hat nappal később a járvány miatt félbeszakadt a szezon. Múlt héten azért nem lehetett ott a Wolfsburg elleni meccsen, mert a szállodából kiszaladt fogkrémet venni, ezzel pedig megszegte a liga karanténszabályzatát.

Az Augsburg már a 6. percben megszerezte a vezetést, a Herthától kölcsönvett Eduard Löwen 25 méterről hatalmas szabadrúgásólt lőtt, a vetődő Markus Schubertnek esélye sem volt védeni, 0-1.

A 2020-ban mindössze négy gólt szerző Schalke támadója szinte végig kilátástalan volt, hiába birtokolták 70 százalék arányban a labdát, az Augsburg védelmét nem tudták feltörni. Az egyetlen veszélyes lehetőségük a 28. percben a walesi támadójuk, Rabbi Matondo előtt adódott, aki jól tört be a tizenhatoson belülre, de lövését Andresa Luthe védte.

A második félidőben a Schalke még kevésbé volt veszélyes, sőt, még az Augsburg növelte tovább az előnyét. A 76. percben Joel Sarenren-Bazee használta ki a Schalke védőjének, Salif Sanénak a hibáját, a rossz helyre fejelt labdát a kapuig vezette, majd közelről bombázott a kapuba, ezzel eldöntötte a meccset, 0-2.

A 3-0-s végeredményt Sergio Cordova állította be a 91. percben, egy labdaszerzés után elhúzta Schubert mellett a labdát, majd az üres kapuba passzolt. Az Augsburg 30 ponttal a 12. helyen áll a bajnokságban, az egyre lejjebb csúszó Schalke 37 ponttal jelenleg 8. helyen áll. Vasárnap délután Szalai Ádám csapata, a Mainz Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatával, az RB Leipziggel fog játszani, a forduló zárómeccse a Köln-Düsseldorf lesz.

Rovatok