Index Vakbarát Hírportál

41 koronavírusos áldozat kapcsolatba hozható a Liverpool-Atlético BL-meccsel

2020. május 25., hétfő 09:35

Március 11-én szerda este még lejátszották a Bajnokok Ligájában a Liverpool-Atletico Madrid meccset, amin a címvédő angolok a hosszabbításban 3-2-re kikaptak és kiestek. A Sunday Times nyomozása szerint a meccs nemcsak segített a koronavírus-járvány terjedésében a városban, hanem 41 áldozatnál kimutatható a közvetlen kapcsolat a meccs és a halálos fertőzés között. 

A meccsre háromezren érkeztek Madridból, ahol már sokkal több aktív fertőzöttet tartottak nyilván, mint Angliában, és a spanyol fővárosban már részleges korlátozásokat vezettek be.

Március 11-én a briteknél még csak 460 regisztrált fertőzöttről tudtak, a spanyoloknál viszont már 2000 felett járt az esetszám. A valós számok ugyanakkor már azt mutathatták, hogy Spanyolországban már 640 ezer vírushordozó lehetett.

Liverpool városának közegészségügyi vezetője, Matthew Ashton korábban arról beszélt, hogy szerinte a meccset le kell volna mondani, míg Madrid polgármestere, Jose Luis Martinez-Almeida egyenesen hibának nevezte, hogy a szurkolókat beengedték a meccsre.

A lap nyomozása arra is rámutatott, hogy ez a szám még ennél is nagyobb lehet, ha a drukkerek távolabb laktak a várostól, mert ők csak a város környékén kórházba kerülőket vizsgálták meg.

Az Atalanta-Valencia BL-meccs is jelentős szerepet játszhatott abban, hogy a legnagyobb olasz gócpont Bergamóban alakult ki. A meccset Milánóban rendezték, 45 ezren látták, és sokan megtették a Bergamo-Milánó távolságot.

Az olasz és az angol bajnokság is várhatóan újraindul júniusban, de konkrét tervek és időpontok még nincsenek. A meccsek zárt kapusak lesznek.

Rovatok