Index Vakbarát Hírportál

Pintér: Ugyanaz az értéktelen munka, csak több pénzért

2020. május 25., hétfő 13:23

A Győrrel 2013-ban bajnok, később a válogatott kapitányi posztját is betöltő Pintér Attila a Kisalföldnek adott interjút. Az edzőnek két éve nincs csapata, 2018. június másodikán ült utoljára utoljára élvonalbeli meccsen a kispadon, akkor a Felcsúttal 1-0-ra megverte a Paksot.

Hiányzik neki a foci, de mindenáron nem vállal munkát, csak ott, ahol a célok és a feltételek arányban vannak egymással, mert a tésztából és a vízből nem lesz húsleves.

Miután a válogatottól egy tétmeccs után menesztették 2014 szeptemberben - az északírek 2-1-re megverték csapatát az Üllői úton -, nem volt lelkileg a topon, és a legjobbkor érkezett a Mezőkövesd ajánlata.

"Az elmúlt időszakot nem töltöttem munka nélkül, tökéletesítettem azt az anyagot, amin már tíz éve dolgozom. A magyar labdarúgás utánpótlás-nevelésének reformjáról szól. Tíz éve mondom, az utánpótlást más alapokra kellene helyezni" -

mondta az 54 éves edző az interjúban.

Szakmai bizottságok jöttek-mentek, de szerinte érdemi anyagot nem tettek le az asztalra, ő viszont külföldi útjain szerzett tapasztalatait is beleírta. (Ez nem teljesen így van, hiszen volt egy program, ami a kukában végezte.) 

Akit ez komolyan érdekel a munkája, az megtalálja őt, eddig is kértek már tőle segítséget itthonról és külföldről is egyaránt.

Pintér úgy látja, a korai eredménykényszer nem jó. Pozitív agresszivitás, küzdőképesség, fizikális felkészültség - ezt kell belenevelni a játékosokba. Szükség van a tartalékbajnokságra is, mert a jelenlegi versenyeztetés nem jó.

Elmondta, hogy a spanyol és a német futball is került kisebb gödörbe, de megtalálták belőle a kiutat, míg a magyar csak egy helyben topog. Ilyen feltételek mellett sokkal előrébb kellene tartania a magyar labdarúgásnak, de sokan visszaélnek a helyzettel.

"Ugyanazt a számomra értéktelen munkát végzik, mint eddig, csak több pénzért" - mondta az edzőkről.

A Győrnek jelenleg nincs edzője Kondás Elemér távozása után, ő pedig szeretne élvonalbeli meccseket látni a városban, mert öt éve az ETO elköszönt az NB I.-től.

Rovatok