Index Vakbarát Hírportál

Nem tudja megtartani Kínából kölcsönvett csatárát a Manchester United

2020. május 26., kedd 08:48

Nem tudja megtartani az idény végéig kölcsönvett csatárát a Manchester United, írja a BBC. A 30 éves Odion Ighalót Kínából, a Sanghaj Senghua csapatától igazolták februárban, miután a MU első számú csatára, Marcus Rashford egy sérülés miatt hosszabb időre kidőlt. A korábban a Watfordban is megforduló Ighalo nyolc meccsen helyettesítette Rashfordot, összesen négy gólt rúgott. Érthető, hogy ő és az angol klub is szerette volna, ha maradhat a szezon végéig.

A koronavírus-járvány azonban közbeszólt, március eleje óta egyetlen meccset sem játszott a United, Igahlo kölcsönszerződés pedig még az előtt le fog járni, hogy visszatérne a Premier League. Az angol bajnokság legjobb esetben is csak június végén indulhat újra, a csapatok nemrég kezdhették meg a kiscsoportos edzéseket.

A MU megpróbálta kijárni a szerződés meghosszabbítását, de ebbe a kínai klub nem ment bele. Annak ellenére, hogy Marcus Rashford sérülése valószínűleg rendbe jön a PL rajtjára, a csapatnak nagy szüksége lett volna Ighalóra, mivel két hónap alatt akár 18 meccset is játszhatnak az angol bajnokságot, az FA-kupát és az Európa Ligát nézve. 

Rovatok