Index Vakbarát Hírportál

A NAV részletfizetési engedménye után épül a nagykőrösi sportegyesület új klubháza

2020. május 28., csütörtök 14:03

A Nagykőrösi Kinizsi Sportegyesület részletfizetési engedményt kért és kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), így május közepén elkezdődhetett a Pest megye első osztályában szereplő csapat új klubházának építése, írja a HVG.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) korábban feljelentést tett a klub ellen, mert kiderült, hogy a taotámogatás szabálytalan felhasználás miatt az egyesület 50 millió forinttal tartozik az MLSZ-nek. Emiatt a szövetség felfüggesztette annak a 190 millió forintnak a kifizetését is, amelyet a Kinizsi a taofelajánlásokból kapott, így viszont az önkormányzat sem utalhatta volna át az összeg másik felét, mert annak a tao volt a feltétele.

Az MLSZ azt válaszolta a HVG kérdésére, hogy a Kinizsi bemutatta az adóhivatal részletfizetési engedményét, így a MLSZ megszüntette a kifizetés felfüggesztését, mivel a klubnak így már nincs köztartozása.

A lap megtudta, hogy a Kinizsi sportegyesületet a Magyar Röplabda Szövetség csaknem 24 millió forint visszafizetésére kötelezte, „részben azért, mert a dokumentumok alapján egyszerűen nem használták fel a támogatást” – írja a HVG.

A Kinizsi elnöke, Sohajda Márk október óta a nagykőrösi képviselő-testület fideszes tagja, és a Jogi, Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság elnöke is. Az egyesület januárban visszaléptette futballcsapatát Pest megyei első osztályú bajnokságból, miután kiderült, hogy a klub 50 millió forinttal tartozik az MLSZ-nek. Akkor úgy tűnt, emiatt veszélybe kerülhet az új klubház megépítése is.

Rovatok