Index Vakbarát Hírportál

Kinyitnak a stadionok, visszatérhetnek a nézők az NB I.-ben

2020. május 28., csütörtök 10:42

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) levélben értesítette a 12 NB I.-es klubot: a május 27-i kormányrendelet lehetővé teszi, hogy nézők előtt rendezhetnek futballmeccseket.

A bajnokság már május 23-tól zajlik, még szerdán is zárt kapuk mellett rendezték az Újpest-Ferencvárost, de ez a hétvégén teljes fordulóra már változhat, ami már péntek este a Kaposvár-ZTE találkozóval kezdődik. A kaposvári klub hivatalos honlapján már jelezte, nyit a stadion, és már a jegyárakat is feltüntették.  

Az MLSZ kiemelte:

Felhívták a figyelmet: a jegyértékesítés formájának, szabályainak meghatározása a szervező egyesület joga és felelőssége. A kormányrendelet itt egyértelműen fogalmaz, másfél méterre ülhetnek egymástól a szurkolók, három széket ki kell hagyni. Az egymás mögötti székeket üresen kell hagyni. Az MLSZ a névre szóló jegyértékesítést javasolja, célszerű korlátozni, hogy egy szurkoló mennyi belépőhöz (kettő vagy négy) juthat hozzá.

A beléptetésnél fokozottan javasolt, hogy maszkot és kesztyűt viseljenek a rendezők, a beléptetésre váró drukkereknél pedig célszerű kijelölni a másfél méteres távolságot, hová állhatnak. A testhőmérséklet mérése is célszerű. A beléptető pontok előtt, valamint a büfék, mellékhelyiségek közelében kérik, hogy a sportszervezet megfelelő számban kézfertőtlenítőt helyezzen ki. A büfékben fontos, hogy előre csomagolt élelmiszer legyen.

hangsúlyozzák azt is, hogy a B-középnél – ahol jellemzően nehezebb biztosítani az előírt védőtávolságot – elengedhetetlen előzetes egyeztetések lefolytatása.

A VIP teraszon helyet foglalók ültetési rendjét, valamint a cateringet is ajánlott külön szabályozni, a kontakt minimalizálás érdekében a kiszolgálás módját és a termékek körét érdemes csökkenteni, racionalizálni. Több klub már Facebook-oldalán reagált a feloldásra, a ZTE például Kaposvárra hívja a szurkolóit péntek estére, de a Mezőkövesd is közzétette az enyhítésről szóló hírt. 

Felcsúton a bérletesek és a felcsúti lakcímkártyával rendelkezők mehetnek be a Pancho Arénába, illetve a Fradi-szurkolók korlátozott számban. Sem online, sem helyszíni jegyértékesítés nem lesz.

Diósgyőrben is várják a bérleteseket, a fennmaradó helyekre péntek délelőtt lehet majd vásárolni is jegyeket. A Paks is bejelentette, hogy az interneten vásárolt jegyekkel be lehet jutni a meccsre.

Rovatok