Index Vakbarát Hírportál

Június 17-én indulhat újra a Premier League

2020. május 28., csütörtök 19:12

Miután az angol labdarúgó-bajnokság klubjainak képviselői szerdán egyhangúlag megszavazták a csapatos edzések megkezdését, amelyben a testi érintkezések is engedélyezettek, csütörtökön még nagyobb lépést tett a Premier League az újraindulás felé. A klubok döntése értelmében a bajnokság június 17-én tér majd vissza, természetesen nézők nélkül – írja a BBC.

A klubok által csütörtökön megszavazott tervezet egyelőre még a kormány jóváhagyására vár, de ha minden a terv szerint alakul, akkor június 17-én, vagyis szerdán a Manchester City - Arsenal és az Aston Villa - Sheffield United meccseket rendezik majd meg, az ezt követő hétvégén pedig a teljes fordulót lejátszanák. A BBC értesülései szerint így is megmaradnak majd a hazai és a vendégmeccsek, de a rendőrség kérésére több olyan mérkőzés is lesz, amit semleges pályán kell majd lejátszania a csapatoknak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a zárt kapu mellett pontosan milyen óvintézkedéseket vezetnek majd be. Jelen állás szerint 12 játékost diagnosztizáltak koronavírussal, és összesen 2752 tesztet végeztek el a ligában. A Premier League március 13-án szakadt félbe – akkor a Leicester 4-0-ra verte hazai pályán az Aston Villát –, így ha tényleg június 17-én indul újra a bajnokság, akkor a szünet pontosan 100 napos lesz.

Rovatok