Index Vakbarát Hírportál

Kleinheisler piros lapja után bukta 0-2-ről a kupaelődöntőt az Eszék

2020. június 1., hétfő 09:52

Eseménydús végjátékot hozott vasárnap a Horvát Kupa elődöntője a Rijeka és Kleinheisler László csapata, az Osijek, vagyis az Eszék között. Kleinheislerék hiába vezettek még a 65. percben is 2-0-ra idegenben, végül a Rijeka nyert 3-2-re, és jutott a kupadöntőbe.

Az Eszék összeomlásában szerepe volt annak is, hogy Kleinheisler Lászlót – második sárga lappal – az 56. percben kiállították. Az elsőt egy veszélyes belépőért, a másodikat egy elkésett becsúszásért kapta a magyar légiós, mindkettő a bíró orra előtt történt, egyből mutatta mindkétszer a büntető lapot.

A folytatásban az emberelőnybe kerülő Rijeka egyre nagyobb fölénybe került, és előbb a 66. percben szépítettek, majd egy furcsa helyzet után megítélt büntetővel kiegyenlítettek. A játékvezető Igor Pajac fejében meg sem fordult, hogy a rendelkezésére álló videóbíróval megnézesse az esetet, sőt, reklamálásért még az eszéki kispadnak is kiosztott egy piros lapot. A lezárás a 86. percben jött, amikor végül a fordítás is meglett a Rijekának, amely ezzel kiharcolta a döntőbe jutást.

A 90. percben egy becsúszás után végleg elszabadultak az indulatok, komolyabb lökdösődés alakult ki, és a kedélyeket a lefújásig sem sikerült csillapítani, olyannyira, hogy a bírót a biztonsági személyzetnek kellett megvédenie és lekísérnie a pályáról.

A Rijeka a zágrábi NK Lokomotiva ellen játszik majd a kupadöntőben.

Rovatok